Szef kuchni poleca

 
Winny grzaniec
Caruso Vino Rosso / miód / cynamon / goździki / pomarańcza
19,-
Sezonowy grzaniec chmielowy
Grzaniec Tyskie / miód / sok z malin / przyprawy korzenne
16,-
Rozgrzewająca herbata jesienna
Pomarańcz, maliny, miód, cynamon, imbir, goździki, rozmaryn
15,-
Pieczona dynia
kozi ser, powidła z czerwonej cebuli, oliwa z pestek dyni, kasza quinoa, sałatka ziołowa
28,-
Pierogi z gęsiną
jabłko, czarny bez, chrupiąca cebula
27,-
Krem z białych warzyw i gęsiną
konfitowana gęsina, marynowana dynia, oliwa dyniowa
21,-
Pieczona polędwica z dorsza
dynia, confitowana ciecierzyca, kluski ziołowe, chips z jarmużu
59,-
Pierś z gęsi
kluski śląskie, modra kapusta
65,-
Fondant czekoladowy
lody whisky- biały mak, kajmak, chrupiąca granola
21,-
Ajerkoniak - polecany do deserów!
Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu zbożowego
i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego.
4cl / 12,-

Wykaz alergenów dostępny u obsługi.