Szef kuchni poleca

 
Winny grzaniec, grzeje jak zawieje!
Casa Bataneros tempranillo - shiraz z miodem, wanilią i cynamonem
19,-
Ginger Ale Koktajl
Saska Czysta / Saska Wiśnia z nutą brandy / sok z cytryny
Dash Angustura / Kinley Ginger Ale
21,-
Rozgrzewająca herbata zimowa
pomarańcza, świeże maliny, miód, imbir, rozmaryn
14,-
Plastry pieczonej cielęciny
z musem chrzanowym i marynowanymi borowikami
36,-
Kartacz faszerowany kaczką
z musem jabłkowym z żurawiną i prażoną cebulą
26,-
Pikantne flaki wołowe 21,-
Grillowana polędwiczka wieprzowa marynowana w cydrze,
podana z plackami ziemniaczanymi z kiszoną kapustą, jabłkami duszonymi  z majerankiem i masłem
55,-
Pieczona polędwica z dorsza
z koprem włoskim duszonym z selerem naciowym i kaparami
53,-
Trio deserów:
-mus czekoladowy, kumkwat, suszony ananas
- grillowany ananas, karmel, limonka, melisa
- sorbet kokosowy, płatki kokosa, limonka
19,-
Tort kajmakowy
delikatny biszkopt nasączony alkoholem, przełożony aksamitnym kremem kajmakowym
19,-
Ajerkoniak - polecany do deserów!
Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu
zbożowego i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego. Wyprodukowano dla Domu
Wódki wg. oryginalnej receptury Rektyfikacji Warszawskiej 1888 r., pochodzącej
 z Muzeum Wódki w Warszawie.
4cl / 12,-

Wykaz alergenów dostępny u obsługi.