Szef kuchni poleca

 
Domowa lemoniada truskawkowa
Woda Kropla Delice, świeże truskawki, cytryna, syrop cukrowy, świeża mięta
13,-
Sałata z arbuzem
pomidor malinowy, śliwkowy, kumato, szalotka, karmel, ser Gorgonzola,
pestki dyni i słonecznika, krem balsamiczny
28,-
Pikantne krewetki
pieczona cytryna, natka pietruszki, masło, białe wino, grzanki czosnkowe
39,-
Trio chłodników
botwinkowy z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem
pomidorowy z grzankami i czerwoną cebulą
ogórkowy ze szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
21,-
Grillowany rostbef Limousine
młode ziemniaki, bób, jarmuż, gzik, prażona młoda cebula
75,-
Polędwica z dorsza
kasza burgul, cukinia, pietruszka, papryka
55,-
Parfait z czarnej porzeczki
rurka z bitą śmietaną, czekolada, owoce leśne, sos waniliowy
19,-
Wybór domowych sorbetów i lodów:   
- sorbet malinowy z kardamonem
- sorbet imbirowo - cytrynowy
- lody czekolada / truskawka / brandy
16,-
Ajerkoniak - polecany do deserów!
Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu
zbożowego i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego. Wyprodukowano dla Domu
Wódki wg. oryginalnej receptury Rektyfikacji Warszawskiej 1888 r., pochodzącej
 z Muzeum Wódki w Warszawie.
4cl / 12,-

Wykaz alergenów dostępny u obsługi.