Szef kuchni poleca |
|
---|---|
Winny grzaniec, grzeje jak zawieje! Casa Bataneros tempranillo - shiraz z miodem, wanilią i cynamonem |
19,- |
Koktajl Folk Basil Ginger Bombay Sapphire / Kinley Bitter Lemon / imbir / świeża bazylia / cytryna |
21,- |
Rozgrzewająca herbata zimowa pomarańcza, świeże maliny, miód, imbir, rozmaryn |
14,- |
Plastry pieczonej cielęciny z musem chrzanowym i marynowanymi borowikami |
36,- |
Kartacz faszerowany kaczką z musem jabłkowym z żurawiną i prażoną cebulą |
26,- |
Pikantne flaki wołowe | 21,- |
Grillowana polędwiczka wieprzowa marynowana w cydrze, podana z plackami ziemniaczanymi z kiszoną kapustą, jabłkami duszonymi z majerankiem i masłem |
55,- |
Pieczona polędwica z dorsza z koprem włoskim duszonym z selerem naciowym i kaparami |
53,- |
Trio deserów: -mus czekoladowy, kumkwat, suszony ananas - grillowany ananas, karmel, limonka, melisa - sorbet kokosowy, płatki kokosa, limonka |
19,- |
Tort kajmakowy delikatny biszkopt nasączony alkoholem, przełożony aksamitnym kremem kajmakowym |
19,- |
Ajerkoniak - polecany do deserów! Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu zbożowego i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego. Wyprodukowano dla Domu Wódki wg. oryginalnej receptury Rektyfikacji Warszawskiej 1888 r., pochodzącej z Muzeum Wódki w Warszawie. |
4cl / 12,- |
Wykaz alergenów dostępny u obsługi.