Desery
wg. przepisów własnych naszego Szefa cukierni

Domowa szarlotka z kruszonką i lodami waniliowymi - na ciepło
podana z musem jabłkowym z dodatkiem hibiskusa i herbaty Earl Grey,
z karmelizowanymi orzechami włoskimi
19,-
Aksamitny sernik z białą czekoladą
na kruchym spodzie, podany z sorbetem rabarbarowo - truskawkowym i kokosankami
23,-
Czekoladowy torcik "Folk Gospoda"
podawany z sorbetem malinowo - kardamonowym oraz lodami waniliowymi
22,-
Tort bezowy
krucha beza wypełniona aksamitnym kremem mascarpone, aromatyzowanym nutą
wódki smakowej Saska, wyrabiana na bazie syropu trzcinowego.
(smak kremu wg. sezonu – zapytaj kelnera)
24,-
Tort kajmakowy
delikatny biszkopt nasączony alkoholem, przełożony aksamitnym
kremem kajmakowym na sosie z palonego karmelu
21,-
Puchar lodów waniliowych
z gorącymi jeżynami
19,-