Szef kuchni poleca

 
Winny grzaniec, grzeje jak zawieje!
Casa Bataneros tempranillo - shiraz z miodem, wanilią i cynamonem
19,-
Sezonowy grzaniec chmielowy 
Grzaniec Żywiecki z miodem, sokiem z malin i przyprawami korzennymi
16,-
Rozgrzewająca herbata zimowa
pomarańcza, świeże maliny, miód, imbir, rozmaryn
14,-
Pikantny tatar z wędzonego łososia,
z ogórkiem, kwaśną śmietaną i kawiorem z łososia
38,-
Barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi jagnięciną 19,-
Udko z gęsi confit,
z sosem pomarańczowo-jarzębinowym, podane z ziemniakami gratine
i chipsem z topinamburu
55,-
Polędwica z dorsza z ziołową kruszonką,
palonym masłem cytrynowym i kaszą bulgur duszoną z burakami
53,-
Brownie piernikowe
z cynamonowym kremem mascarpone i lodami malinowymi z kardamonem
21,-
Ajerkoniak - polecany do deserów!
Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu
zbożowego i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego. Wyprodukowano dla Domu
Wódki wg. oryginalnej receptury Rektyfikacji Warszawskiej 1888 r., pochodzącej
 z Muzeum Wódki w Warszawie.
4cl / 12,-

Wykaz alergenów dostępny u obsługi.