Szef kuchni poleca

 
Folk Basil Ginger
Bombay Sapphire / Kinley Bitter Lemon / imbir świeża bazylia / cytryna
21,-
Herbata wiosenna
pomarańcza, świeże maliny, miód, imbir, bratki
14,-
Sałata „3 pomidory” z arbuzem
pomidor malinowy, żółty pomidor śliwkowy, pomidor kumato,
karmelizowana czerwona szalotka, ser Gorgonzola, pestki słonecznika i dyni, krem balsamiczny
29,-
Bób duszony z pomidorami
grzanka z pesto jarmużowym, płatki sera Grana Padano, białe wino
27,-
Kwiat cukinii
topinambur, słonecznik, oliwa truflowa, mus drobiowy, lubczyk, mikrozioła
34,-
Trio chłodników
botwinkowy z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem
pomidorowy z grzankami i siekaną czerwoną cebulą
ogórkowy ze świeżym szpinakiem i prażonymi pestkami dyni
22,-
Grillowana pierś z kaczki
pieczone bataty, duszony rabarbar, sos malinowy, sałatka ze świeżych ziół
55,-
Pieczona polędwica z dorsza pod ziołową kruszonką
pierogi nadziewane młodą botwiną i twarożkiem, sos szczypiorkowy
59,-
Zapiekane truskawki w koglu moglu
sorbet rabarbarowy, puder orzechowy, melisa, bratki
23,-
Ajerkoniak - polecany do deserów!
Produkowany metodą tradycyjną na bazie wyselekcjonowanego spirytusu zbożowego
i żółtek kurzych jaj z chowu ekologicznego.
4cl / 12,-

Wykaz alergenów dostępny u obsługi.