Sylwester 2019

Kolacja serwowana o godzinie 20:00

Welcome drink

Kieliszek wina musującego Cava Marien Brut  

Przekąska zimna
(serwowana indywidualnie) 

Pieczona cielęcina z borowikami,
podana z musem z topinamburu i bukietem sałat 
 
Carpaccio z pieczonego buraka ( OPCJA VEGE )
z rukolą, gruszką duszoną w winie, amarantusem i oliwą orzechową 
 

Przekąski zimne w stole

Półmis mięs pieczonych
aromatyczny pasztet z dziczyzną, rostbef pieczony w ziołach i pieprzu, staropolska
rolada z kurczaka, chrzan, ćwikła, pikle, sos tatarski
 
Tatar z najlepszej polskiej polędwicy wołowej 
serwowany z wyborem tradycyjnych dodatków
 
Duet rybny: 
- łosoś na różowo, marynowany w winiaku i burakach,
z sosem miodowo-musztardowym
- sandacz faszerowany pesto z jarmużu 
 
Dynia pieczona w ziołach i czosnku i czosnku
kozi ser, śliwka węgierka, żurawina, oliwa z pestek dyni, kasza quinoa
 

Zupa
( do wyboru )

Krem z kalafiora z oliwą kolendrową
i pikantną krewetką
 
Rosół warzony na wiejskiej kurze
z makaronem domowym własnego wyrobu, kawałkiem piersi kurczaka i marchewką
 

Danie główne
( do wyboru )

Gęś faszerowana białą kaszą gryczaną,
suszonymi borowikami, śliwkami, podana z modrą kapustą i z sosem z dzikiej róży 
 
Grillowany sandacz na puree z białych warzyw,
z sosem cytrynowym, podany sałatką z kopru włoskiego
i suszonych pomidorów cherry
 

Bufet zakąskowy:

Deska Polskich Wędlin
kiełbasa z gęsiną, wędzona słonina, tradycyjna szynka, smalec
 
Deska polskich serów zagrodowych
Koryciński z czarnuszką, Gołda Farmerska, Pieczona Rita, Emilgrana,
Oscypek, Blue Wańczyk, sałatka z selera naciowego, jabłek i prażonych
orzechów włoskich, miód malinowy z owocami żurawiny, julianne z białego
selera, prażone pestki dyni i oliwa truflowa
 
Sałata z awokado i serem feta
marynowany ser feta, komosa ryżowa, koper włoski, awokado, granat,
sos miodowo-musztardowy 
 
Sałata z cukinią marynowaną w tymianku
suszone pomidory, pomidory cherry, chrupiące placki pszenne i sos balsamiczny 
 

Przystawki ciepłe o godzienie 22:00

Pierogi ręcznie lepione: Pierogi ręcznie lepione:
- z kaczką na musie buraczkowo-żurawinowym
- ze szpinakiem i kozim serem, świeżą rukolą i płatkami sera Grana Padano 
 
Strogonoff z polędwicy wołowej 
z leśnymi grzybami i kwaśną śmietaną
 

NOWY ROK POWITAMY KIELISZKIEM SZAMPANA


Po północy bufet zakąsek ciepłych, 01:00:

Tradycyjny polski Tradycyjny polski bigos
z grzybami i suszonymi śliwkami
 
Żur gospodziany 
warzony na prawdziwkach i wiejskiej wędzonce, z jajem i białą kiełbasą, doprawiany
tartym chrzanem i majerankiem
 

Bufet deserowy

Aksamitny sernik
z białą czekoladą
 
Szarlotka cynamonowa
z kruszonką przyrządzana z polskich jabłek ogrodowych
 
Tort pralinowyz malinami
 
Świeże owoce   
Wybór deserów:
- creme-brulle z powidłami
- krem waniliowy z duszonym rabarbarem i musem z białym makiem
- mus żubrówkowy z prażonymi jabłkami
- mus czekoladowy z wiśniami
 

WHISKY and TEQUILLA BAR
Open BAR
Wódka Saska Czysta   
Wino czerwone   
Wino białe   
Piwo Żywiec  
Woda Kropla Beskidu, Coca-Cola, Fanta, Sprite   
Soki owocowe (pomarańcz, grapefruit, czarna porzeczka)   
Kawa, herbata   


Najlepsze przeboje lat ubiegłych oraz współczesne hity.
Po północy liczne zabawy i konkursy- atrakcyjne nagrody.

ZAPRASZAMY SERDECZNIE! 

Cena 399 zł / osobę

DANE DO PRZELEWU:
Nr konta 54124059501111000047682751
Bank PEKAO S.A.
Tytułem: Sylwester ( plus imię/nazwisko osoby, która dokonała rezerwację)