Przystawki zimne
Autorski smalec z kaczką i naturalnym kolagenem
przygotowany według naszej receptury, podawany ze świeżo 
wypiekanym chlebem, kiszonym ogórkiem z Hajnówki i czerwoną cebulą
18,-
Śledź Św. Wawrzyńca na 2 sposoby
śledź bałtycki marynowany w oleju Św. Wawrzyńca, podawany 
z gotowanymi ziemniakami
- z leśnymi grzybami, suszoną śliwką i rozmarynem
- z siekaną białą cebulą i koprem
29,-
Tatar z awokado i pomidora
z rukolą, kaparami, płatkami sera Grana Padano, grzanką czosnkową 
i balsamicznym winegretem
31,-
Pasztet z dziczyzny
pieczony z jałowcem i rozmarynem, podawany z marynowanymi 
leśnymi grzybami, tartym chrzanem, ogórkami, chlebem naszego 
wypieku i masłem własnego wyrobu
33,-
Tatar z najlepszej polskiej polędwicy wołowej
serwowany z wyborem tradycyjnych dodatków: marynowane grzyby 
leśne, kiszony ogórek, cebula oraz żółtko - na życzenie
39,-
Deska pieczonych mięs i wędlin (dla 2 osób)
naszego wypieku karczek, schab, boczek i pasztet z dziczyzny 
oraz kindziuk, dojrzewająca pikantna kiełbasa, kiełbasa polska 
wędzona, wędzona pasztetowa, smalec z kaczką, marynaty, tarty 
chrzan, ogórki kiszone z Hajnówki, sos chrzanowo - żurawinowy
69,-
Deska polskich serów zagrodowych (dla 2 osób)
wybór najlepszych serów z różnych regionów Polski: Warmia
i Mazury, Podlasie, Mazowsze, Podkarpacie i Kaszuby podawane 
z miodem malinowo – żurawinowym naszego wyrobu
59,-

* Polecamy chrupiący chleb naszego wypieku oraz masło Folk Gospoda, które wyrabiamy sami, tradycyjną metodą, na prawdziwej wiejskiej śmietanie, bez konserwantów i jakichkolwiek ulepszaczy. Swój wyjątkowy smak i delikatność zawdzięcza procesowi ręcznej produkcji.