Przystawki zimne
Smalec z kaczką i naturalną galaretką kolagenową
przygotowany według naszej autorskiej receptury, podawany z wiejskim
chlebem, kiszonym ogórkiem i krążkami czerwonej cebuli
16,-
Śledzie bałtyckie na 2 sposoby
w oleju lnianym z cebulą / w młodych porach i wiejskiej śmietanie,
podawane z gotowanym ziemniakiem
26,-
Carpaccio z pieczonego buraka
z grillowanym serem halloumi, sałatką ziołową, pesto z jarmużu i granatem
28,-
Tatar z awokado i pomidora
z rukolą, kaparami, płatkami sera Grana Padano, grzanką czosnkową i winegretem
balsamicznym
28,-
Pasztet z dziczyzny - nasz specjał
pieczony z jałowcem i rozmarynem, podawany z marynowanymi leśnymi grzybami,
tartym chrzanem, ogórkami, chlebem naszego wypieku i masłem Folk Gospoda*
29,-
Tatar z najlepszej polskiej polędwicy wołowej
serwowany z wyborem tradycyjnych dodatków:
marynowane grzyby leśne, kiszony ogórek, cebula i żółtko - na życzenie
39,-
Deska Szefa Kuchni ( dla 2 osób )
własnego wyrobu karczek,schab pieczony, boczek, szynka, kindziuk, pasztet
z dziczyzny, dojrzewająca pikantna kiełbasa, kiełbasa polska wędzona,
wędzona pasztetowa, smalec z kaczką, marynaty, tarty chrzan, ogórki kiszone z Hajnówki,
sos chrzanowo-żurawinowy
65,-
Deska polskich serów zagrodowych ( dla 2 osób )
Koryciński z Czarnuszką, Gouda Farmerska, Pieczona Rita, Emilgrana, Oscypek,
Blue Wańczyk, sałatka z selera naciowego, jabłek i prażonych orzechów włoskich,
miód malinowy z owocami żurawiny, julienne z białego selera, prażone pestki dyni i oliwa truflowa
 
58,-

* Polecamy chrupiący chleb naszego wypieku oraz masło Folk Gospoda, które wyrabiamy sami, tradycyjną metodą, na prawdziwej wiejskiej śmietanie, bez konserwantów i jakichkolwiek ulepszaczy.
Swój wyjątkowy smak i delikatność zawdzięcza procesowi ręcznej produkcji.