Dania główne

Tradycyjny schabowy po polsku
rumiany i soczysty, podawany z domową mizerią
38,-
Placek „zbójnicki”
chrupiący placek ziemniaczany z wołowiną duszoną na czerwonym winie, 
zapiekany pod wędzonym serem „Oscypek” od Pana Józefa z Rabki
49,-
Tarta wegetariańska
z warzywami sezonowymi, serem i selekcją sosów
36,-
Kaczka a’la Hrabia Branicki
konfitowane udka kaczki z kluskami śląskimi, jabłkiem pieczonym z żurawiną 
oraz sosem jarzębinowym
73,-
Żebra wieprzowe z pieca (750 g)
zacna porcja marynowanych w beczce i pieczonych w piecu żeber, podawana 
na drewnianej desce, z ziemniakami po polsku i sosem gorczycowym
67,-
Golonka z pieca
rumiana i soczysta, pieczona w glazurze z miodu gryczanego i ciemnego piwa, 
podawana na duszonej kapuście, z tartym chrzanem i tradycyjną musztardą
47,-
Gicz jagnięca Giacomo Casanovy
12 godzin duszona w ziołach i czosnku, podana ze spatzlami smażonymi 
z bocznikami oraz sosem żubrówkowym, trawą żubrową i zielonym pieprzem
79,-
Folkburger - siekany befsztyk z soczystej, selekcjonowanej wołowiny z siekanej,
selekcjonowanej wołowiny z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym z Hajnówki 
i serem Cheddar, doprawiony musztardą i ziołami, podawany w bułce naszego 
wypieku z gospodzianymi frytkami
44,-
Stek z jelenia
podany ze szpatzlami smażonymi z boczniakami oraz sosem myśliwskim
102,-
Stek z polędwicy Charolaise
z najlepszej polskiej sezonowanej wołowiny, podawany z sosem z leśnych grzybów 
oraz koniakowo – pieprzowym
75,-