Dania główne

Grillowany seler
podawany z pikantnym warzywnym kaszotto i pesto z jarmużu
29,-
Tradycyjny schabowy po polsku
rumiany i soczysty, podawany z domową mizerią
36,-
Placek „zbójnicki"
chrupiący placek ziemniaczany z gulaszem wołowo-paprykowym, podlewanym czerwonym
winem, zapiekany pod wędzonym oscypkiem
44,-
Cielęcina duszona
podawana z sosem borowikowym, kluskami śląskimi i brukselką
58,-
Tradycyjna kaczka po polsku
pół kaczki berberyjskiej, pieczonej w majeranku, podana z sosem jarzębinowym,
modrą kapustą i musem jabłkowo-hibiskusowym
65,-
Żebra wieprzowe z pieca (750 g) - Specjalność Szefa Kuchni
podawane z sosem musztardowym oraz ziemniakami po polsku
67,-
Gicz jagnięca długo duszona
dwie doby marynowana w warzywach, świeżych ziołach i czosnku, podana na puree
kalafiorowym, z zielonym groszkiem i sosem żubrówkowym, z turówką wonną i zielonym pieprzem
67,-
Golonka z pieca
rumiana i pachnąca, pieczona w glazurze miodowo-piwnej,              
podawana na kapuście z grochem, z tartym chrzanem i musztardą
47,-
Stek z jelenia - najlepsza polska dziczyzna
podany z sosem myśliwskim, kaszą pszenną, rukolą i czosnkiem
79,-
Folkburger
siekany befsztyk z soczystej, selekcjonowanej wołowiny              
z pomidorem, cebulą, ogórkiem kiszonym z Hajnówki i serem Cheddar, doprawiony
musztardą i ziołami, podawany w bułce naszego wypieku z gospodzianymi frytkami
39,-
Stek z polędwicy wołowej
z najlepszej polskiej sezonowanej wołowiny, podawany  z sosem z leśnych grzybów 
i koniakowo – pieprzowym
75,-